Islami dhe tregtari Venedikut

 

Islami dhe tregtari Venedikut

 Evropa kuptohet se ka jetë të gjatë në historinë e sajë zhvillimore,por ajo i falemderohet shumë kulturave në formësimin e sajë si kontinent dhe qytetërim,dhe mësëshumti i duhet falemderuar islamit dhe realitetit që ai u mundua evropës ti japë.

Po çfar lidhje ka islami me tregtarin e Venedikut dhe vet Venedikun,kuptohet kësaj i duhet dhënë një sqarim të hollsishëm por të shkurtë e prerë qartazi.

Ishte pikërisht libri tregtari venedikut i shkruar nga William Sheakspear që më bëri të rradhis këta rreshta.

Ngjarja apo drita jeshile hyn pikërisht në shekullin XV-të dhe fillim shekullin XVI-të.

Libri trajtohet në skena por mesazhi i tër librit është tmerri për njerëzimin pa u kuptuar fare, atëher shkatërrimi ekonomik do vie në emër të lehtësimit tregtar dhe do  hyjë dhe zhvillohet si sëmundje në shekuj. 

Çdo njëri prej jush do pyes për çka është fjala?Fjala është për kamatën,kredit,bankare,dhe planet masono-sioniste që atëher ,duke zëvendësuar paranë e çmuar me atë të letrës  fallso e të pa vlerë.

Një mashtrim i hatashëm për njerzimin dhe një fitore e një grupi botëror njerëzish, diletant bankierë që duan botën ta fundosin drejt kolapsit ekonomik.

Po islami çfar thotë për kamatën dhe gjërat e tilla që mashtrojnë njerëzimin!

Në temën islami dhe ekonomi kemi treguar disa gjëra,por kjo i takon eksluzivisht këtij truku bastardësh të cilët kan skemë për shkatërrimin e njerëzimit e në veçanti ata duan ti shkatërrojnë tokat islame dhe muslimanë e të formojnë shtetin e tyre kinse të epokës së artë kur shteti i judes ishte në kulmin e fuqsi së tij vite mëparë para erës sonë në kohën e pejgamberit të dashur Sulejman a.s që Allahu i kishte dhënë fuqi dhe besim të pastërt islam. Allahu xh.sh në lidhej me kamatën thot :

 “O ju që besuat, kini frikë All-llahun dhe nëse jeni besimtarë të sinqert , hiqni dorë prej asaj që ka mbetur nga kamata. E në qoftë se nuk e bëni këtë (nuk heqni dorë nga kamata), atëherë binduni se jeni në luftë me All-llahun dhe të dërguarin e Tij...” [Bekare: 278-279].

Letërsia angleze dhe ajo botrore me njeriun gjigand të letërsisë na servirë në formë drame dhe teatri shkatërrimin njerëzor përmes interpretimeve ideologjike që bien ndesh me Kuranin dhe drejtsinë e logjikën e pastërt,duke e bër njeriun rob të dinarit dhe dërhemit.

Ku në lidhje me këtë pejgamberi a.s na ka paralajmëruar kohë më pare duke thënë :

 “U shkatërrua robi i dinarit dhe dërhemit”(Transmeton-Buhariu)

Por sot në çfar realiteti jemi,populli evropian i cili është bër skllav i bankave masono-sioniste ku ato çdo ditë e më shumë po kontrollojnë ekonominë tonë derisa të vie momenti që të na skllavërojnë dhe robërojnë tërsisht. Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: “Do të vijë një kohë për njerëzit ku do të hanë kamatën.” Ebu Hurejra pyeti: “A të gjithë njerëzit?” Ai, sal-lallahu alejhi ve sel-lem tha: “Ai që nuk do të hajë prej tyre do të marrë prej pluhurit të saj.” [Ebu Davudi, Nesaiu, Ibn Maxhe]. 

Dhe e vërteta është kjo se jemi afër kijametit,kur dihet se robi po i robërohet parasë së pavlerë të letrës që nuk ka një gram flori,dhe nuk po i robërohet Allahut krijuesit,furnizuesit fuqiplotë depot dhe pasuria e të cilit janë pakufi e pa limit dhe të përhershme.

Tregtari Venediku i cili u propagandua dhe u zhvillua edhe sot me mediat sioniste është bër gjigand i kredive dhe interesave të bankierëve mason.

Fati i tregtisë së naftës apo shum materialve të tjera me vlerë, të cilën duan ta bankrotojnë do vie shum shpejtë.Pas parave nga letra e pavlerë duke fituar atë me vlerë që është e çmueshme si ari,nafta,metalet e rralla,mëndafshi,tekstili,vajrat,agrumet etj

Tani sionistë duan ta zhvlersojnë edhe dollarin dhe të gjitha kartmonedhat fallso që ata vet i inskenuan në tregun botrorë. Jemi në prag të kapitullimit të dollarit dhe eurozonës e cila do shkatërrojë ekonominë botërore,për të pasur një lloj tjetër përfitimi nga kastat sionisto-masone të cilat do formojnë paranë eloktronike për të na pasur nën kontrollin total të tyre,por lusim Allahun që mos të biem viktimë edhe kësaj rradhe sepse shoh disa lëvizje të dijetarëve islamë që po shpalosin realitetin e këtyre mashtruesve botërorë siç janë sionistët.

E lusim Allahun fuqiplotë që të fitojmë sa më parë në luftën ndaj tyre për të cilën ka treguar resulullahi s.a.s para 14 shekujve.Amin!

Imam.H.Arbër Berisha

Dhjetor 2011

www.arber-berisha.it.gg

www.arber-berisha.tk
 
Button "Mi piace" Facebook
 
Pubblicitá
 
 
Oggi ci sono stati già 69541 visitatoriqui!
=> Vuoi anche tu una pagina web gratis? Clicca qui! <=