UDHËPËRSHKRUESI I ANDALUSIT

UDHËPËRSHKRUESI I ANDALUSIT

 

Ah, malli më morri

Të shoh tokën Islame

Jeta mu bë mrekulli

Kur të pash ty Andalusi...

 

Po ç'dorë të ndërtoi

Hyjneshë bukuroshe

Kopshtet e tua dhunti si parajsa

Lule të bukura

Zemra mu kënaq në limane...

 

Aromë e çiltërsi

Dituri dhe urtësi

Qytet madhështor i mbuluar me petale

Tronditem dhe mahnitem

Rrotull shëtitem, me dashuri soditem...

 

O Zot i Madh, Orienti rrotull

Më sillet kultura mijëvjeçare

Është qendisur në kupolla dhe minare

Kubeja shëndritë, natën e bën ditë...

 

Ulem dhe vështroj qiellin e pastër si loti

Si toka, si dielli dritë kudo ka bërë Zoti

Në pallate me ngjyra si ylberi

O dorë e mendimtarit Islam

Gjurmë botës, model i tregove

S'ka të adhuruar veç Allahut

Të gjithëve ua dëshmove...

 Imam.H.Arber Berisha 

www.arber-berisha.com

www.youtube.com/MultiMuslims

www.arber-berisha.tk
 
Button "Mi piace" Facebook
 
Pubblicitá
 
 
Oggi ci sono stati già 68822 visitatoriqui!
=> Vuoi anche tu una pagina web gratis? Clicca qui! <=