Q'humrani i Ilir Taraj dhe iluzjonet e tia...!

Q'humrani i Ilir Taraj dhe iluzjonet e tia...!

Një dashamirë sapo më dërgoi një shkrim shum të habitshëm dhe të çuditshëm.

Fjala ishte për Q'humranin e i Ilir Taraj,si ju vinë këtyre njerzve lloj-lloj gjërash në kokë dhe nuk rrinë me këmbë në tokë.

Ilir fjala është për Qumranin një pllajë e thatë rreth një milje në brendësi nga bregu veriperendimorë i detit të vdekur,një zonë arkeologjike në Izrael.

Kurani,është libër hyjnorë dhe jo prodhim njerzorë përralorë është shpallje dërguar Muhamedit a.s i cili ka jetuar në Arabi në Meke,Mekeja me Kumranin kan disa mijra kilometra largësi kështuqë është poshtërsi të thuash diçka që nuk përkon as  në gjeografi e as në histori.

Historiani punon në kohë dhe hapsirë,ju po flisni shum shekuj më parë se Kurani apo siç idet e tua iluzore që thua Q'humrani,nuk përkojnë aspak me një datë të tillë ka diferencë në shekuj e mos të flasim në vite si dhe në hapsira.

Akhenatoni që ti përmende ka besuar Zot diellin ose “Monolatrizmi” besimi një hyji që është dielli,kurse ne Besojmë Zotin një që ka krijuar diellin që perëndon dhe lindë e Zoti nuk perëndon e as nuk lindë.Pastaj Bibla është diçka tjetër dhe Ungjilli është origjinali që tashmë është ndryshuar.Ne nuk ndajmë religjionet por ju vet i keni ndarë ju sekularistet që e keni ndryshuar edhe Ungjillin për interesa shtetërore keni vrarë Laurin dhe Florin dhe u keni imponuar kryqin e paganistit Orfe dhe keni marrë elemente paganizmi ashtu siç është interpretimi yt iluzionar dhe mitik e pagan pa fakte,ne kemi burime të shkruara gjenerat pas gjenerate dhe Kuranin që nuk ka ndryshuar as një pikë e as një presje.Ilir ilirt e tu dhe të mijtë kanë besuar ringjalljen dhe botën e përtejme kan marrë veglat në varr dhe stolitë dhe kanë menduar që do i marrin në të përtejmen botë kurse unë me sa shof ti nuk e beson atë por mohon dhe Ungjillin burimorë kur njerëzit besonin një Zot dhe kishin Isan a.s/Jeyusin a.s të derguar.Prej kushteve të besimit të muslimanit është të besoj dhe librat e mëhershme si Ungjillin.

Idet e tua monstruoze nuk çojnë peshë sot gjith bota dhe mijra shkenctarë e arkeologë e studiues pasojnë fjalën e Zotit suprem kurse ti e kundërshton atë me teorira të pa baza qeshrake dhe që nuk përkojnë aspak gjeografikisht dhe kohërisht.

Fjala Taleban do te thot student pse disa organizata ekstreme me pagesa financiare nga perëndimi, e kan keqperdorur këtë ne nuk kemi faj.Mos thuaj pedofil atyre që mësojne drejetësinë dhe luftojnë pedofilinë dhe janë student të fjalës se Zotit i cili ka Krijuar ty dhe mua.Vallë mos erdhe ti nga ameba një qelizore.

 Zoti thot përgjigje per ty dhe mua: A mos u krjuan  prej kurgjësë, apo ata vetë janë krijues?,A mos ata i krijuan qiejt e tokën, Jo, por ata nuk janë të bindur.

(Tur 35-36)

Si duket shpellat e errëta të Kumranit të paskan bër dëm dhe nga mbetjet pagane tu ka errësuar mendja dhe nuk po shef realitetin që po të rrethon.Njerzit janë dëmtues të vetvetes ,Zoti u ka dhënë programet të ecin me paqe e drejtesi jo Kumranin po Kuranin,të ka humbur shkronja “m” ke shtuar dhe nje “Q” e cila nuk ekziston askund në alfabetin arab,poashtu ke shtuar një shkronjë “H” dil te parcelat e Enverit që si ka as të vetat se të ka bërë kokën “opium” dhe materializmi të ka bërë të paragjykosh Atë që të Krijoi ty dhe mua.Andaj unë lutem për ty dhe kërkoj ndjesë nëse të kam ofenduar,por lutem për ty që të lexosh Kuranin dhe jo të ëndërrosh Q'humranin.

Pendohu sa nuk është bërë vone dhe të derzosh shpirtin që nuk e ke pron tënde por Zoti ta ka dhënë,dhe në Kuran të ka treguar se Kthimin te ai do e keshë si ti si un si çdo njeri sa arrogant është njeriu ndaj vetvetes.dhe sa mohues është ai !!

 

Nga: Imam.H.Arbër Berisha

31.03.2013

www.arber-berisha.it.gg

www.arber-berisha.tk
 
Button "Mi piace" Facebook
 
Pubblicitá
 
 
Oggi ci sono stati già 69541 visitatoriqui!
=> Vuoi anche tu una pagina web gratis? Clicca qui! <=